zaterdag 31 augustus 2024
ZZZomerfeest

ZZZomerfeest

Dolf Moed, Max en Maria, Fakkelteit en vele anderen

14:00 - circa 18:00 uur

Een vrolijk zomerfeest als start van het culturele seizoen. Dolf Moed trapt af met 'fantastisch' familietheater. Daarna een gevarieerd muzikaal en creatief programma voor alle leeftijden.

Daar wil je bij zijn!

Diverse Zwolse artiesten en culturele instellingen zullen acte de présence geven. SIO zorgt voor een zomers hapje en drankje. Hopelijk is het ook zomers weer, maar zo niet dan wordt het programma naar binnen verplaatst. 

Reserveren hoeft niet, betalen ook niet (behalve natuurlijk voor de horeca).

14:00 uur De Lakei en de Prinses 4+, familievoorstelling. Een royaal mysterie met een moraal

Hij zorgt al jaren voor de prinses, de zorgzame, maar wel een beetje klungelige lakei Hannes. Hij voedt haar proper en fatsoenlijk op. Hij leert haar netjes te spreken en goed te zijn voor anderen. Zelf geeft hij altijd het goede voorbeeld. Elke ochtend staat hij vroeg op om het hele kasteel te poetsen en bakt ook nog een broodje voor de prinses. Daarna maakt hij haar wakker. Maar vandaag gaat alles mis. Raaf, die altijd andere vogels pest, voert weer iets in zijn schild. Als dan ook de prinses spoorloos is, dan weet de lakei het niet meer. Het publiek schiet hem te hulp. Samen leren zij Raaf een lesje.. Maar vinden ze de prinses nog terug?

Over Dolf Moed en zijn Theaterfiets 

Het begon net als in een sprookje… Ooit bouwde Dolf Moed een klein theatertje op een oude transportfiets. Ging daarmee de straat op en speelde in de dorpjes, in straatjes en op pleintjes. Theaterfiets brengt toegankelijke en interactieve voorstellingen voor de hele familie. Fotograaf Ruud Ploeg

En daarna…

Daarna barst een bruisend feest los, met muzikale optredens, creatieve workshops voor kinderen en presentaties van Zwolse culturele instellingen en kunstenaars.

Artiesten

 • Het muzikale duo Max en Maria brengt met gitaar en zang Nederlandse en Engelse songs van vroeger en nu. Verzoeknummers welkom!
 • Hiphop en rap door jongeren van De Fakkelteit, een initiatief voor jongeren van Ricardo ‘Rico’ McDougal (bekend van Opgezwolle) en van Travers.
 • De Towersnörr’n, blaaskapel voor mensen met een beperking.
 • The Bluebird Voices, een vocal groep met als repertoire bekende popmuziek in uitdagende arrangementen.

Activiteiten

 • Workshop graffiti door Stefan Albers
 • Workshop pottenbakken door Peter van Steenwijk
 • Workshop portret tekenen door Aly Huisman
 • Workshop Chinees kalligraferen door Nioutze Ho
 • Kunstschilderen door Helma Ruitenberg
 • Een springkussen
 • Schminken

 Presentatie van Zwolse culturele instellingen en kunstenaars

ZZUit, wijktheater in Zwolle Zuid - Wijkvereniging Oud Ittersum - Wijkenvereniging Zwolle-Zuid - WijZ, een Zwolse welzijnsorganisatie voor senioren - MEC muziekschool - Muziekschool Zwolle - Portretkunst en schilderijen van Aly Huisman - Olieverfschilderijen van Helma Ruitenberg - Graffiti van Stefan Albers

Deze dag is tot stand gekomen met steun vanuit het BuurtCultuurfonds Zwolle, Gemeente Zwolle, Wijkenvereniging Zwolle-Zuid, Wijkvereniging Ittersum, Multifunctioneel Centrum SIO en de vrijwilligers van ZZUit.

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle