vrijdag 16 mei 2025
Zo klinkt Zuid

Zo klinkt Zuid

Melody Singers en het KNA Orkest

20:00 - circa 22:00 uur
15,00

Een zangkoor en een orkest: twee grote Zwolse muziekgroepen brengen popsongs en van oudsher bekende muzieknummers.

Twee muziekgroepen met repetitieruimte in SIO laten zich horen: Melodysingers en het KNA Orkest. Wat ze verder nog gemeen hebben? Enthousiasme, muzikaliteit en het belang dat ze hechten aan samen doen. Ze maken muziek die mensen verbindt. En er waait bij allebei een frisse wind door de komst van een nieuwe dirigent. 

Pop- en musicalkoor Melodysingers

Een gemengd zangkoor uit Zwolle, met als typerend kenmerk: zangplezier! Het repertoire bestaat uit pop- en musicalsongs, doorgaans minimaal 4-stemmig en uit het hoofd gezongen.
Het koor is opgericht in 1990 en bestaat uit circa 60 enthousiaste zangers en zangeressen. Sinds oktober 2022 is Willem Jan van Asselt de nieuwe dirigent. Hij gaf een nieuwe muzikale impuls aan het koor.

Ook de uitstraling van het koor heeft de aandacht, in combinatie met een passende choreografie. Koorleden dragen hun zangplezier uit tijdens hun optredens, bijvoorbeeld tijdens korendagen of evenementen in de stad, of op uitnodiging van andere partijen. Zo heeft het koor fantastische shows opgevoerd in theater de Spiegel in Zwolle, en een grote schare fans opgebouwd.  Fotografie Buiten shoots

Het KNA Orkest

Het KNA Orkest heeft een nieuwe start gemaakt. Ook hier heeft een nieuwe dirigent, Wietske de Wilde, een frisse wind laten waaien. Het repertoire is divers met herkenbare muziekstukken.  Denk aan popsongs en Nederlandstalige nummers, én aan oude marsmuziek. Blaasinstrumenten vormen de hoofdmoot, maar ook andere instrumenten spelen mee. Het orkest treedt geregeld op in Zwolle en daarbuiten.  

De vereniging bestaat ruim 90 jaar en treedt niet alleen op, maar biedt ook een eigen opleiding aan en verzorgt muzieklessen. Jongeren kunnen in jeugdorkest ‘Young Notes’ ervaring opdoen met optreden. Niet alleen muzikale kwaliteit is belangrijk, maar er is ook ruimte voor gezelligheid en sociaal contact. Samen muziek maken bij een warme en gastvrije vereniging. Fotografie: Remke Maris

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle