vrijdag 12 mei 2023
Vintage blues

Vintage blues

Hey Moocher

20:15 uur | € 15,00

Een optreden van Hey Moocher is altijd een feestje, voor het publiek én voor de bandleden. Vintage blues, stevig groovend én swingend.

Een stevige groove, uptempo en zwaar hangen in een twelve-bar-blues… Blues gebracht met dubbele frontzang, gitaar, bluesharp, accordeon, drums en bas.
Hey Moocher speelt zowel ‘unplugged’ met akoestische instrumenten als versterkt met de zwoele sound van bejaarde buizenversterkers. Déze avond bij ZZUit doen ze allebei.

Repertoire

Hey Moocher put uit het vintage repertoire van Cab Calloway, Little Walter en Muddy Waters. Livin’ Blues en J. Geils Band. Maar ook nummers van onze eigen blueslegende Cuby. En een heel klein beetje country van Johnny Cash.

De band

Wie zijn die vijf Zwolse muzikanten die al in vele bands speelden en nu als Hey Moocher het podium beklimmen en ouwe blues brengen? Klaplopers zijn het zeker niet (moocher = klaploper).

Allereerst frontman Rob Bults, met zijn rauwe stem, steady lead- en slaggitaar. Daarnaast John Beumer, zingende frontman nummer twee, mét een koffertje fijne bluesharps. Simone Colicchia blaast met haar accordeon de Balkan in de blues en geeft daarmee Hey Moocher een bijzondere klankkleur. Drummer Joop de Haan tikt de perfecte eenvoud en shuffelt een solide basis onder de groove. En tenslotte Jean-Paul Lamers, hij neemt in Hey Moocher met een zeventiger jaren buizenlamp en basgitaar of contrabas de laagste frequenties voor zijn rekening.

(Links)

https://youtu.be/n3H_eGsDg0E

‘A pretty girl, a Cadillac and some money.
Makes a rainy day, a rainy day, seem so sunny!’

 

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen u voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

Facebook link

Op onze Facebook pagina kunt u zich ook aanmelden, de agenda bekijken, meer informatie lezen en zelf reageren.

Twitter link

Volg ons op Twitter om makkelijk op de hoogte te blijven van activiteiten van ZZUIT.

SIO zaalverhuur Zwolle