vrijdag 15 december 2023
Verrassend klassiek met cello, accordeon en sopraan

Verrassend klassiek met cello, accordeon en sopraan

Maelisagno trio

20:15 uur | € 15,00

Een jong, getalenteerd ensemble. Drie vrouwen die elkaar op Artez in Zwolle gevonden hebben in hun liefde voor kamermuziek.

Het Maelisagno Trio bestaat uit sopraan Anneloes Kriek, celliste Gemma Smit en accordeoniste Ilse Kok. Ze leerden elkaar in 2019 kennen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en in 2021 besloten zij hun vriendschap ook muzikaal te bezegelen.  De expressiviteit van de menselijke stem, de warme klank van de cello en de veelzijdigheid van de accordeon geven het trio een breed klankkleurenpallet, waar ze in hun arrangementen dankbaar gebruik van maken.

Verhalen worden verteld en emoties komen tot uiting. Muziek en poëzie zijn twee kunstvormen die prima naast elkaar kunnen bestaan, maar voeg je ze samen, dan ontstaat er iets magisch. De magie van Maelisagno.

Het trio behaalde in mei 2022 de publieksprijs tijdens ‘The Best Off’ van de ArtEZ Chamber Music Sessions en sleepte meerdere concerten in de wacht, bij o.a. de Kunstkring in Hattem, Museum Vosbergen in Eelde, Kunst in de kamer Nijverdal en de Dorpskerk in Ter Idzard.

“Jullie spelen de muziek alsof deze wél voor jullie bezetting is geschreven. De muziek hebben jullie je geheel eigen gemaakt en is puur en uniek. Het is echt iets wat van jullie is, en wat ik nog nooit bij iemand anders zo heb gezien.” ~ Aljosja Buijs

Het repertoire

Het repertoire van het Maelisagno Trio bestaat dus uit een verzameling verhalen. Verhalen uit een ver en een minder ver verleden, die het leven verklanken, in woord en in toon. Het leven is vol contrast: zo kunnen blijdschap en verdriet hand in hand gaan. In het programma passeren uiteenlopende verhalen vol emotie en contrasten de revue. De arrangementen benutten de klankkleurrijke instrumentencombinatie van het Maelisagno Trio optimaal. Met liederen van componisten als Mozart en Massenet tot aan werken van Händel en Hermosa.

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen u voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

Facebook link

Op onze Facebook pagina kunt u zich ook aanmelden, de agenda bekijken, meer informatie lezen en zelf reageren.

Twitter link

Volg ons op Twitter om makkelijk op de hoogte te blijven van activiteiten van ZZUIT.

SIO zaalverhuur Zwolle