Vrijdag 7 maart 2020

20200228 750450 Waarom werken

Waarom werken?

Jurgen Spelbos, Ruud van der Burg, Niels Lunsing

Tijd: 20:15 | € 10,00

De toenemende robotisering kan de mens degraderen tot een werkeloos en nutteloos wezen. Ook kan het de mens bevrijden van klachten als burn out en stress. Twee meestersprekers gaan op zoek naar het optimale. 

Meer informatie

Het hebben van een goede baan blijkt een belangrijk element te zijn in ons leven. Maatschappelijk en economisch  onmisbaar om mee te tellen en gelukkig te zijn. Aan de andere kant nemen  ‘burn out’ klachten, op steeds  jongere leeftijd toe. Veel Nederlanders, waaronder studenten, geven aan een (te) grote werkdruk te ervaren. Er lijkt een samenhang te bestaan tussen het belang van werk en de toenemende burn out. 

De vraag is dan ook: in hoeverre het toekomstige rol van robotica hier een oplossing kan bieden? Of zal het ontbreken van werk juist het belang van het hebben van een baan en dus werkstress verhogend werken?

Op deze avond komen deze vragen concreet aan bod.

Jurgen Spelbos spreekt uit eigen ervaring hoe om te gaan met een burn out en wat te doen om uit deze situatie te komen?

Draagt de toenemende robotisering bij aan een betere en meer menselijke werk- en leefomgeving? Of ontstaat er een groeiende kloof tussen een digitaal vaardige en goed verdienende  bovenlaag en een groeiende groep nuttelozen. Een ontwikkeling die Harari beschrijft in zijn boek Homo Dues. Of ontstaan er juist veel aantrekkelijke nieuwe banen? Minder werkstress en een afname van burn outs.

Ruud van der Burg, jarenlang werkzaam in de wereld van robotica zet voor ons deze ontwikkeling op een rij en geeft ons inzicht in deze toekomst.

Naast de inleidingen  van Jurgen Spelbos en Ruud van der Burg zal o.l.v. Niels Lunsing (pedagoog en activeringscoach) een visie op de toekomst worden gegeven. Beide sprekers gaan met elkaar in discussie en er is uiteraard ruimte voor vragen uit het publiek.

We weten zeker dat deze avond u zal kietelen over de toekomst van ons (werkende) leven. Misschien zitten we wel meer in de geschetste toekomstbeelden dan we zelf hadden gedacht! 

Kaarten reserveren

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment