Vrijdag 8 april 2022

20200517 750450 Skunk DoemaarTributeband

Bulhorn 

Wouter Planteijdt

Tijd: 20:15 | € 15,00

‘De beste gitarist van Nederland en een unieke verhalenverteller. Gaat dat zien!’ Sanne Wallis de Vries. Wouter Planteijdt brengt Americana, country, roots en blues

Meer informatie

Soms dienen zich liedjes aan die een eigen ‘vehikel’ behoeven. In het voorjaar van 2016, na de tour rond het 10de Sjako! album ‘the10th’, lazerden zomaar de liedjes voor Bullhorn ‘uit het plafond van Wouter Planteijdt’s werkkamer’. Hij vond drummer Mischa Porte en contrabassist Gerco Aerts die ritme geven aan zijn riffs.

In oktober 2019 verscheen het album Planteydt – Bullhorn digitaal, op cd en vinyl bij Zip Records. En het werd tijd. Tijd voor Planteijdt. Uit de schaduw moest hij. En in de spotlights. Vele jaren was hij de snaren van kleinkunstenaren. Trad hij op met Jeroen van Merwijk en Maarten van Roozendaal. Begeleidde hij Sanne Wallis de Vries en Paul de Munnik. Maar nu, eindelijk, treedt Wouter Planteijdt naar voren. Krijgt zijn gitaar de hoofdrol. Zijn prachtige solo’s. Zijn virtuoze techniek. Zijn fijnzinnige touch. In Bullhorn herkennen we ineens weer die fantastische frontman van Sjako! De maestro. Met nieuwe liedjes. Het is tijd voor Planteijdt. En dat werd tijd.

Over de artiest
Wouter Planteijdt (gitarist/zanger/songwriter/producer/geluidstechnicus) bekend van o.a. Sjako! In deze Haarlemse rockband speelt Wouter al bijna 40 jaar, maar nu wil hij ook wel eens uit een ander vaatje tappen. De plaat Bullhorn bevat voornamelijk eigen nummers. Wouter is een veelzijdig vakman en wordt ook veelvuldig gevraagd als producer.

QUOTES: “Ik heb een seizoen met Wouter mogen touren voor mijn voorstelling ‘Goed Jaar’, maar dan zat ik steeds hinderlijk door hem heen te praten en te zingen, dus nu kan ik niet wachten dit ongrijpbare theatraal-muzikale fenomeen eens een avond lang aan het woord te horen!” Paul de Munnik

“Ik speelde samen met Wouter, ik sprak en hij speelde gitaar. Mensen keken langs me en ik dacht waar kijken ze naar? Naar Wouter! Dus ging ik nog iets harder praten. Maar de mensen keken nog steeds langs me en ik dacht naar wie luisteren ze? Het was Wouter! Daarom speel ik nooit meer met Wouter” Viggo Waas

Diverse video’s:
https://www.youtube.com/channel/UCWwvhM2FVEroT87iSvfLV6g?view_as=subscriber
https://youtu.be/fhp3Tpnlw7k

Spotify:
https://open.spotify.com/album/5Ch3PRF8fKZXJMh4bTItfS?si=B6M0NVBFStSKC6cOdgGMfQ

Kaarten bestellen

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens