Vrijdag 14 december 2018

20181214 750450 Klemann2

Coool

Monique Klemann

Tijd: 20:15 | € 12,50

Monique Klemann is een artiest van wereldformaat; ze scoorde platina albums en deed grote Europese tours. Na Loïs Lane heeft haar muzikale ontwikkeling met ‘Coool’ een artistiek hoogtepunt bereikt.

Meer informatie

Na haar succesvolle carrière in de popmuziek ging Monique solo verder met als eerste album ‘On Patrol’, dat in 2007 verscheen. De jazzy sound van het album oogstte veel bewondering bij de pers en gaf haar het vertrouwen zich te blijven richten op haar eigen carrière.

Nu is er het nieuwe mini-album ‘Coool’. Met zijn lome en jazzy feel roept het een zomers gevoel op dat niet alleen past bij zonnige dagen, maar ook warmte brengt in donkere dagen. Deze songs zijn een mooi voorproefje van wat Monique Klemann op haar nieuwe album in petto heeft voor ons; ze heeft zelden beter geklonken dan op deze opnamen.

Meer dan ooit ook spreekt er rust en gemak uit deze songs. Ditmaal heeft ze haar hart laten spreken en zijn de verwachtingen van het publiek niet leidend geweest. “Met Loïs Lane voelden we altijd de druk om met onze tijd mee te gaan, maar solo voel ik me vrij om op mijn intuïtie te vertrouwen en stijlen van de 50’s tot nu met elkaar te mengen.”

Haar samenwerking met songwriters als Arrien Molema (Room Eleven) en echtgenoot Jeroen den Hengst (LoïsLane, Birgit Schuurman, Beatrice vd Poel) leidde in 2016 tot een oogst aan nieuwe songs die deze opnamen tot gevolg hadden.

Moniques ontdekking Coco Zhao, de eerste èchte Chinese jazz-crooner, die in eigen land grote bekendheid geniet onder de Chinese jazz-liefhebbers, voelde zich zeer vereerd om met haar het duet ‘Coool’ op te nemen. Dit duet is ook in China op het JZ-label in Shanghai verschenen.

Klik hier voor een voorproefje bij het programma: De Beste Zangers van Nederland. We zijn ongelooflijk trots deze zangeres van wereldfaam te mogen ontvangen in ons bescheiden buurttheater ZZuit! 

Kaarten reserveren

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

 

Kaarten reserveren

Reacties mogelijk gemaakt door CComment