vrijdag 07 maart 2025
Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot

Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot

Thijs Kemperink

20:00 - circa 21:30 uur
17,50

Cabaretier Thijs Kemperink steekt zijn trots over zijn Twentse afkomst niet onder stoelen of banken.

Oosterlingen worden gezien als een nuchter volkje. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. In deze voorstelling gaat Thijs op zoek naar de identiteit van de streek.

Vroeger was alles beter, toch ziet Thijs dit anders. Het aantal illegale etherpiraten is het grootst in jaren. De keten zitten vol met jeugd waar geen woord Nederlands gesproken wordt. Roddelen gebeurt nog volop, maar een Tukker weet ook heel goed wanneer hij zijn mond moet houden. 

Thijs vertelt ons over een waargebeurd verhaal met een vraagstuk, waarop het antwoord tot op de dag van vandaag niet bekend is. Tot Thijs tijdens zijn dagelijkse wandeling aan het kanaal Gerrit ontmoet. Gerrit weet meer van dit verhaal, maar heeft zoals zovelen besloten te zwijgen tot het graf. Of? Thijs neemt je mee in een verhaal waarin duidelijk wordt hoe normen en waarden vroeger in een dorp werden nageleefd. En hoe zit dat nu? Zijn we als streek nog steeds zo of veranderden we echt? Thijs zoekt het uit en brengt hiermee tegelijkertijd een ode aan de regio. Thijs: ‘Komen jullie allemaal gezellig op visite, proosten we daarna op het leven!’

NB: Thijs spreekt verstaanbaar Nederlands…

Over de voorstelling

Rondom deze voorstelling verschijnt de documentaire ‘Overijsselse Streken’ bij RTV Oost, waarbij Thijs de streek intrekt op zoek naar de normen, waarden en tradities. 

Link www.thijskemperink.nl

Recensies: "Kemperink houdt een goede balans tussen inzichten en gein" (Theaterkrant)

"Wel eens een authentieke representant van Twente gezien?... Een suggestie: neem Thijs Kemperink serieus, nu hij onhoudbaar is doorgeschoten van stand-up comedy naar cabaret"(★★★★ Dagblad van het Noorden)

Fotografie Stefan Schipper en Emiel van der Logt

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle