Nieuws

Petite Messe Solennelle van Rossini

06 maart 2020

Oratoriumvereniging Euphonia

Tijd: 20:00 | € 17,50 voorverkoop € 15

Eén van de mooiste kerkelijke composities van Rossini. De melodielijnen liggen prettig in het gehoor en de teksten zijn betekenisvol. Het oratorium heeft lichtvoetige passages en rustige delen met een meditatief karakter.

Meer informatie

De beroemde Italiaanse componist Rossini schreef deze Messe op zijn oude dag in 1863, hij was toen 71 jaar. Een ‘nakomertje’ dus, maar nog steeds met de vitaliteit die ook zijn opera’s kenmerkt. Het stuk is ondanks de naam niet ‘petite’ (klein): het duurt 1,5 uur.

De Messe wordt uitgevoerd door Euphonia, een Christelijke oratoriumvereniging uit Zwolle-Zuid die recent haar 60-jarige bestaan vierde.
Medewerking aan dit concert verlenen:

- Annette Westermann sopraan
- Miriam Venema alt-mezzo
- Aart Mateboer tenor
- Bert van de Wetering bas.
- Rik Elings, vleugel
- Jos Mulder drukwindharmonium
- Wolfried Kaper, dirigent

Het concert vindt plaats om 20.00 uur in de Adventskerk, SIO te Zwolle.
De organisatie vindt plaats in samenwerking met ZZUit.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden of te reserveren via onderstaande groene knop.

Entree €15,- in de voorverkoop, €17,50 aan de zaal. Jongeren onder de 18 jaar €10,-

2022 05 13 Klap van de Korenmolen

07 februari 2020

13 mei 2022 

Ernest Beuving

Tijd: 20:15 | € 12,50

Een spoedcursus geluk gegeven door Ernest Beuving, die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: "hoe gek het is om het niet te zijn". Samen met zijn vaste band en een lokaal koor zet hij "de zaal op z'n kop".

Meer informatie

Het is een cabaretesk muziektheaterprogramma met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer. Zijn acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonopvolging), een borderlinedansende Keltische zanger, en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot en een Mick Jagger met ADHD.

Ernest speelde hiervoor Ernesto (van Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers). De Telegraaf noemde hen ooit: "het beste bewaarde theatergeheim van Nederland." Hij schreef hiervoor de meeste teksten en de muziek.

Pers over Ernest Beuving:
• "een multitalent met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en hij improviseert ongelooflijk soepel." (De Stentor)
• "een prachtige zangstem en liedjes die verbazingwekkend goed klinken." Dat Ernest zoveel stemmen in huis heeft dwingt respect af maar als hij deze ook nog eens sterke teksten in de mond legt kan alles helemaal niet meer kapot." (Tubantia)
• "Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes." (Telegraaf)

Vorig seizoen zong Ernest Beuving in ZZUIT Leonard Cohen in de uitverkochte voorstelling So long Cohen met hilarische acts tussendoor.

 

De snelste zebra van de wereld

17 januari 2020

Harro van Lien

Tijd: 9.00 | 10.00 | 11.00 uur | schoolvoorstelling | Uitverkocht!

Je kunt leuk winnen, vrolijk winnen, gezellig winnen, maar je kunt ook vervelend winnen. Zebra wil iedere dag hardloopspelletjes doen. 

Meer informatie

Hardrennertje, Sprinterdesprint, Vlugge Wilma, het is allemaal goed, als Zebra maar keihard kan rennen en altijd kan winnen. Tijger, Haas en Nijlpaard hebben zich verstopt. Ze zijn het zat, ze willen niet meer rennen. Zebra wint niet alleen altijd, hij wint ook nog eens helemaal niet leuk. Tijger gaat het hem vertellen: ”Zebra, niemand wil tegen je rennen!” Even is het stil in het bos, heel stil.

Maar dan schraapt Zebra zijn hoef, Zebra is niet bang, zelfs voor Niemand niet! Het hele bos en ver daarbuiten maakt zich klaar voor de wedstrijd van het jaar: Zebra tegen Niemand.

De snelste zebra van de wereld is gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige prenten- boek van Youp van het Hek met tekeningen van Georgien Overwater. Een voorstelling over lelijk winnen en mooi verliezen, over vriendschap en natuurlijk over het belang van een goeie schuilhut.

Regie Maarten Bootsma | Spel Harro van Lien | Decor Bertus Groen | Foto Sjoerd Litjens | Doelgroep 5+ | Duur ca. 45 minuten

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle

Try Out: Je Moeder!

13 december 2019

Bas Birker

Tijd: 20:15 | € 12,50

Acht jaar geleden verhuisde Bas van Tilburg naar Antwerpen en observeerde onze zuiderburen. Belgen hebben toch echt andere gewoontes dan Nederlanders, en het inburgeren viel hem niet mee…

Meer informatie

Een Vlaamse schone deed Bas Birker Nederland verlaten en zich in Antwerpen vestigen. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht. Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de wodka-controle te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen. Er zijn eigenlijk twee soorten mensen op deze wereld: fans van Bas Birker en mensen die hem nog niet live hebben gezien.

Vlamingen leven met taboes en vragen de hele tijd af: ‘Wat zullen de mensen denken?’. We zien een gesprek met de buur over een overhangende tak escaleren tot een burgeroorlog. In ons hoofd weliswaar, want de echte confrontatie zullen we nooit aangaan.

En laat dàt nu net zijn waar Bas in uitblinkt: gewoon zijn gedachten zeggen. Klinkt het niet, dan botst het. En botsen zal het in ‘Je Moeder’! Hij botst met zijn vrouw, die van de ene dag op de andere moeder is geworden. Maar waar is zijn vrouw gebleven? Hij botst met zijn maten, tegen wie je niets slechts mag zeggen over hun sportidolen, ook al zijn die overbetaald en betrapt op doping. Hij botst met de ambtenaar die niet weet hoe het internet anno 2020 werkt. En hij botst ongetwijfeld ook met zijn publiek.

Als in Antwerpen wonende Hollander speelde Bas Birker (1979) in Nederland en Belgie, en was hij te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino festival en alles ertussenin. In 2012 start hij een eigen 'Comedy academy' in Vlaanderen, met workshops en masterclasses. 

In de pers:
‘Je Moeder!' is grappig, scherp en slim (**** Focus Knack) - Focus Knack zet 'Je Moeder' bij de tien beste voorstellingen van het voorjaar.

‘Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-upcomedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg.’ (**** Karel Michiels, De Standaard, 23/1/2018)

‘Topklasse’ (Gazet van Antwerpen) 

Kaarten bestellen

https://apps.ticketmatic.com/widgets/zwolsetheaters/flow/webverkooplink?event=870617991312&l=nl#!/addtickets

COOOL

29 november 2019

Monique Klemann

Tijd: 20:15 | € 12,50

Na de gloriedagen met Loïs Lane ging Monique Klemann solo. Met de jazzy feel van het mini-album ‘Coool’ sloeg ze een nieuwe weg in. Haar laatste single Sleeping pill is weer van goud!

Meer informatie

Als frontvrouw van de Nederlandse band Loïs Lane en door eerdere soloprojecten, draait het brein van zangeres Monique Klemann altijd op volle toeren. Voor de Net 5-serie Parels & Zwijnen maakte Klemann in 2006 al een eerste soloplaat getiteld On Patrol, waarop easy listening muziek werd gemixt met jazz invloeden. Hoewel het laatste Loïs Lane-album 2013 verscheen, is de droom om meer solowerk te maken bij Klemann altijd gebleven. 

Net als op haar solodebuut laat Klemann op Coool wederom een relaxte sound van easy listening met een vleugje jazz horen. Alleen gaat het dit keer niet om covers maar om originele liedjes die speciaal voor dit project geschreven zijn. Broken Heart en Believe schreef de zangeres samen met Arrien Molema, terwijl Klemann’s echtgenoot Jeroen den Hengst een muzikale bijdrage leverde aan de nummers Baby Come Home en titeltrack Coool. Op de titeltrack horen we tevens een tweede stem in de naam van Coco Zhao, een Chinese zanger met wie Klemann al sinds 1999 een goede vriendschap onderhoudt. Geïnspireerd door zijn manier van werken zingt de zangeres zelfs een Chineestalige versie van de titeltrack. 

Al vanaf het eerste liedje Broken Heart word je meegenomen in een hele relaxte sfeer. Je waant jezelf in gedachten aan het strand van een ver en warm oord, het liefst met een glaasje in de hand, genietend van de zon. In de titeltrack blijft de relaxte vibe zich voort zetten. ‘Skinny dipping, honey dripping, jaw dropping, show stopping, coooool’ horen we Klemann en Coco Zhao gezamenlijk zingen. Door een pakkend refrein raak je al snel verslaafd aan liedje nummer drie: Believe. Het is zonder twijfel het beste liedje van de hele selectie, omdat het al snel in je hoofd blijft hangen. Baby Come Home is van alle nummers degene waarin de jazz sound veruit het meeste naar voren komt. Klemann’s zwoele stemgeluid past hier dan ook perfect bij. 

Muzikaal gezien leent Coool zich perfect voor een lekkere zondagochtend, maar in het live circuit hebben de liedjes zich tijdens de release party in Amsterdam ook goed bewezen. ‘De kleur, the feel en andere details kunnen per keer weer heel anders zijn, waardoor de volgende songs weer heel anders zullen worden", aldus Klemann. 

We zijn zeer trots om een zangeres van wereldfaam te mogen ontvangen in ons wijktheater ZZuit!Kaarten reserveren