Uitgesteld

20200403 750450 MultipleNoiseTop2000Tribute

Door de bocht

Smit en Faber

Tijd: 20:15 | € 12,50

Een bewerkte komedie van Paul Haenen waarin een dame en een heer die op het scherpst van de snede hun relatie onder de loep nemen.

Meer informatie

Bert had eigenlijk chirurg willen worden, maar werd per ongeluk autoverkoper. Zonder er enige moeite voor te doen verkoopt hij de ene na de andere auto. Net iets te makkelijk naar zijn smaak. Thuis speelt zijn vrouw Els daarom regelmatig ‘de lastige klant’. Het is en spel waar ze zo in opgaan, dat ze het nauwelijks meer kunnen onderscheiden van de werkelijkheid.

Het stuk

‘Door de bocht’ is een bewerking van het stuk ‘Bocht en bumpers’ van Paul Haenen. Paul Haenen is bekend door zijn alter ego's Margreet Dolman en dominee Gremdaat. Daarnaast vertolkt hij de stem van Bert in de Nederlandse versie van de kindertelevisieserie Sesamstraat.

De artiesten

Guda Faber en Maarten Smit spelen in kleine theaters en grote huiskamers.
Guda Faber (1962) is een ervaren actrice in het Groninger theatercircuit. Maarten Smit (1959) is acteur, trainingsacteur en presentator. Sinds 20 jaar heeft hij z’n eigen onderneming “Maartenspeelt”.

Samen hebben ze gespeeld in 'Lovely Rita', een productie over pesten op de werkvloer. Ook hebben ze jarenlang vanuit Veilig Verkeer Nederland geacteerd in een meespeel productie over onveilige verkeerssituaties bij basisscholen. Nog steeds spelen ze beiden bij GIF (Groninger Improvisatie Formatie). Al improviserend gaan ze daar ‘de vloer op’, naar het gelijknamige programma op de NPO.

Regie: Fenna Besijn

Kaarten bestellen

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens