vrijdag 07 februari 2025
Muzikaal vuurwerk

Muzikaal vuurwerk

Eric Vloeimans en Tuur Florizoone

20:00 - circa 22:00 uur
17,50

Bijzondere improvisaties op trompet en accordeon, door twee grootheden in de wereld van de jazz.

Improvisaties, dat wil zeggen dat over het programma niet zoveel geschreven kan worden. Over de artiesten echter des te meer!

Trompettist Eric Vloeimans is een topattractie in de Europese jazzscene. Niemand haalt zoveel verschillende klankkleuren uit de trompet, niemand heeft zo’n ferme en tegelijk warme toon, niemand speelt zo intens en weet dat de zaal ook tot in de tenen mee te laten voelen.

Accordeonist Tuur Florizoone is in korte tijd is uitgegroeid tot één van de meest geliefde muzikanten van Vlaanderen. Met grote flair en onweerstaanbare podium présence bewijst hij dat zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek. Melancholische, eenvoudige melodietjes die de aanzet zijn voor een breed palet aan emoties en kleuren zijn Tuurs forte. Met een minimum aan middelen, zoveel mogelijk muziek maken. De passie en emotie vonken van zijn accordeon.

Samen met Eric Vloeimans belooft dat vuurwerk. Wat er precies gebeurt, hangt af van het moment. Zeker is in ieder geval dat deze prachtige combinatie je alle hoeken van muziek laat horen.

Eric Vloeimans over de samenwerking:  

‘Ik was al jaren geïnteresseerd in het geluid van de accordeon, maar had daar nog nooit de juiste muzikant bij gevonden. Totdat ik op het werk van Tuur Florizoone gewezen werd.’ Nadat Eric Vloeimans opnames van de Vlaming had gehoord wist hij genoeg, die muzikant moest en zou hij ontmoeten! Hij zocht hem op met de vraag die je kinderen ook vaak aan elkaar hoort stellen: ‘Wil je met me spelen?’ Dat wilde Florizoone wel, graag zelfs. ‘Gelukkig kende hij mijn werk en toen was het eigenlijk meteen duidelijk’, aldus Vloeimans.

 ‘Soms ontmoet je iemand en daar spreek je misschien hooguit drie minuten mee, en toch lijkt het of je die ander al een eeuwigheid kent. Zo was het met Tuur ook... alleen spraken we niet, maar maakten we muziek. De muziek is onze taal.’

Fotograaf Gerrie van Barenveld

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle