vrijdag 13 oktober 2023
De kringloper (cabaret)

De kringloper (cabaret)

Chris Verlaan

20:15 uur | € 15,00

Een cabaretier met autisme over zijn kijk op de maatschappij. Muzikaal cabaret van een bijzonder talent.

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asielkat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan valt niet mee. Gelukkig is er voor hem nog een laatste toevluchtsoord, zijn oase van rust: de kringloopwinkel. Maar ook deze veilige haven wordt steeds meer overgenomen door failliete middenstanders, verlichte hipsters en beeldschone Oekraïense vrouwen. Is er nog ergens een veilig thuis voor Chris?

Met zijn show ''Man in de maak'' won Chris Verlaan in 2018 het Cameretten Festival. Hij kreeg zowel de jury- als de publieksprijs. Tijdens de tournee van zijn debuutvoorstelling kwam Chris op allerlei plekken in Nederland. Dat ging bijna altijd gepaard met een bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel.

In 'Man in de Maak' vertelde Chris over zijn zoektocht in de wereld vol angsten, prikkels en sociaal ongemak. In “De Kringloper” neemt Chris u mee naar zijn – voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel. Maar ook daar kan hij niet kan ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus ‘gepest worden’ en de innerlijke angsthaas omarmen.

De pers over Chris Verlaan:

  • 'Chris Verlaan, verrassend scherp met volop zelfspot '' (***** Theaterparadijs)
  • ''met een handjevol droogkomische opmerkingen en enkele liedjes die (…) associaties opriepen met voorgangers als Hans Dorrestijn en Kees Torn.” (NRC)
  • “sterke liedjes en veel taalgevoel” (Het Parool)

Foto R.Schipper en M.van den Broek

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen u voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

Facebook link

Op onze Facebook pagina kunt u zich ook aanmelden, de agenda bekijken, meer informatie lezen en zelf reageren.

Twitter link

Volg ons op Twitter om makkelijk op de hoogte te blijven van activiteiten van ZZUIT.

SIO zaalverhuur Zwolle