Vrijdag 22 maart 2019

20190322 750450 Marij van den Boom Wrijving foto brochure

Zonder wrijving geen glans

Marij en Kornelis

Tijd: 20:15 | € 12,50

Wrijving is een muzikaal cabaretprogramma vol humor, met ontroering maar vooral een feest van herkenning. Input van een man en van een vrouw leidt tot nieuwe inzichten, of vooral tot wrijving? 

Meer informatie

In dit muzikale cabaretprogramma krijgen we de input van een man en die van een vrouw. Leidt dat tot nieuwe inzichten, of vooral tot wrijving? Het thema is onuitputtelijk, komen mannen van Mars en vrouwen van Venus? Waar komen de kinderen dan vandaan? Een voorstelling over schaamte, spijt,  onbegrip, seks, liefde en veel verwarring. Een voorstelling met veel humor en herkenbare momenten.

De voorstelling van zangeres Marij van den Boom en gitarist Kornelis Lievense bestaat uit Nederlandstalige liedjes van puur en integer tot hilarisch. Alle liedjes zijn geschreven door of voor Marij & Kornelis. 

Marij & Kornelis hebben allebei in een ander deel van het land gelijktijdig het Conservatorium gedaan, waarna ze elkaar op een podium ontmoetten. Daar onstond een goede samenwerking. Die was niet zonder ‘Wrijving’, maar dat leidt dan weer tot genoeg inspiratie voor nieuwe liedjes. Naast samen muziek maken, zijn ze gaan schrijven en theater gaan maken. ‘Wrijving’ is hun vijfde voorstelling waarin ze samenwerken. Maar deze keer staan ze voor het eerst als duo op het podium; Marij en Kornelis.

Ze spelen ook delen van deze voorstelling op festivals (bv juni 2018 Fringe Delft) en op evenementen. Het is niet alleen leuk om mee te maken vanuit het publiek. Marij en Kornelis vinden het heerlijk om te doen, en dat kan je zien! Logisch eigenlijk want zonder wrijving geen glans!

Kaarten reserveren

Uit de dagbladen:

De Gelderlander: “Van den Boom intrigeert door pakkende luisterliedjes en recht voor zijn raap teksten die rechtstreeks uit haar vrouwenhart komen. Ze toont hierbij haar zangkunsten en acteertalent, waarbij een prachtig sprekende lichaamstaal opvalt”.

Brabants Dagblad: “Van den Boom verstaat de kunst om wat haar zelf bezighoudt, over te brengen in mimiek en gebaar, maar vooral door haar stem. Schijnbaar moeiteloos maakt zij ingewikkelde melodische wendingen, schakelt ze van hoog naar laag en van volumineus naar minimaal, van easy listening naar totaal expressief.

Nieuwsgierig? Kijk dan op de teaser!

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens