Vrijdag 17 november 2017

20171117 750450 BasHaring

Waarom melk duurder is dan cola

Bas Haring 

Tijd: 20:15 | € 10,00

Bas Haring (1968) is schrijver, televisiepresentator en hoogleraar "publiek begrip van wetenschap". Als volksfilosoof laat hij zijn licht schijnen over actuele maatschappelijke onderwerpen. 

Meer informatie

Bas Haring is bekend als schrijver van zowel kinderboeken als populairwetenschappelijk werken, zoals "Kaas en de evolutietheorie" (2001), "Vallende Kwartjes: een slimme selectie van leesbare wetenschap" (2010) en "Waarom cola duurder is dan melk" (2016). 

"Waarom cola duurder is dan melk" (2016) gaat over de vraag wat we moeten vinden van marktwerking, economische groei en recessies. We worden geacht iets van economie af te weten, maar begrijpen er vaak maar weinig van. En dat terwijl economie over ons dagelijks leven gaat: ons werk, de verdeling van rijkdom, de toekomst. Zaak dus dat we er meer van begrijpen.

Dat dacht Bas Haring, en dus verdiepte hij zich in de economie. In dit boek deelt hij zijn verrassende ontdekkingen en geeft hij antwoord op vragen als: waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk?

Op zijn kenmerkende wijze maakt Bas Haring economie voor zichzelf en de lezer inzichtelijk, en komt hij bovenal tot de onverwachte ontdekking dat die economen nog zo gek niet zijn.

Zijn ambitie is om mensen te laten zien dat je op andere manieren tegen zaken aan kunt kijken. Ik hoop dat mensen na een lezing denken ‘Hmmm... interessant. Hier moet ik nog eens over nadenken.’ Eigenlijk hoop ik mensen zelf aan het denken te krijgen.Hij gebruikt geen powerpoint of sheets en laat op zijn hoogst af en toe een filmpje zien.

Kaarten reserveren

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

20171117 BasHaring 2

20171117 BasHaring 3