Vrijdag 20 oktober 2017

20171020 750450WSLachen

Workshop Lachen

Iris van Deutekom

Tijd: 20:00 uur | € 7,50

De zomer al weer vergeten? De superleuke vakantieherinneringen als sneeuw voor de zon verdwenen? Volg deze unieke workshop waarbij je oefeningen doet om de ellende weg te lachen.

Meer informatie

Docent Iris van Deutekom (Anutosh) heeft lachen als professie. Ze geeft lachyoga, lachmeditatie en lachworkshops. Aan particulieren en bedrijven, voor iedereen. Omdat lachen de gezondheid bevordert en mensen met elkaar verbindt zonder woorden. Ze kwam er al mee op nationale televisie: bij Koffietijd op RTL4 maakte ze Loretta en Quinti onbedaarlijk aan het lachen.

20171020 WSLachen2

Bericht van docent Iris van Deutekom:
''Ik woon en werk met veel plezier in Enschede. Van beroep ben ik lichaamsgerichte coach. Mijn werk is het geven van lachworkshops, massagetherapie en andere vormen van meditatie. Door beweging, aanraking en spel motiveer ik mensen om uit het denken in het lichaam te komen. Lachyoga is een hele leuke en speelse manier om uit bekende patronen te stappen of ( weer) in beweging te komen. 

Wat kun je verwachten tijdens een lachworkshop?
De Lachworkshop in SIO duurt een uur. Ik nodig de deelnemers uit om samen te lachen door het doen van verschillende oefeningen die het lachen bevorderen. Dit zijn speelse en lichte oefeningen, die effect hebben op je lichaam en geest. Deze oefeningen kunnen heel wat energie vrijmaken waardoor je je óf heel energiek gaat voelen of juist heel ontspannen en eventueel ook de moeheid gaat ervaren die misschien onderhuids aanwezig is.

Er is een warming-up met adem- en lachyogaoefeningen. Daarna verschillende lachoefeningen, een korte lachmeditatie en stilte.

Samen lachen geeft een gevoel van verbondenheid met jezelf en met andere mensen. Ook als de deelnemers elkaar niet kennen, komt het vaak voor dat men zich snel vertrouwd met elkaar voelt. Lachen is een universele taal zonder worden. Lachen opent het hart, geeft lucht en bouwt heel snel spanning af.Hoe vaker je lacht hoe makkelijker je het leven als "licht" ervaart ookal zijn er thema's die niet heel makkelijk zijn. Lachen in moeilijke tijden relativeert en is heilzaam voor je lichaam en geest. We lachen bewust mét alles wat er is zonder het weg te lachen of te forceren.

Iris kijkt er naar uit om jou te ontmoeten bij ZZuit en samen te lachen! Want wat is er nu mooier dan rimpels te krijgen door veel lachen!?'' Laten we dus met zoveel mogelijk mensen die winterdip tegemoet lachen!

Kaarten reserveren

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

 20171020 WSLachen3   20171020 WSLachen4