Vrijdag 08 augustus 2014

theater buitengewoon 2014

Theater Buitengewoon editie 2014

Odeon De Spiegel theaters in samenwerking met theatergroep Young Ones

Tijd: 13:00 uur | € 2,50

Theater Buitengewoon wordt dit jaar voor de 4e keer georganiseerd door Odeon De Spiegel theaters in samenwerking met theatergroep Young Ones, culturele broedplek voor jong theatertalent. Tussen 8 en 15 augustus vinden in vijf wijken buitengewone theatermiddagen plaats waarbij je kunt kennismaken met theater. Op 8 augustus zijn we in Zwolle-Zuid!

Meer informatie

Traditiegetrouw organiseren veel wijken een Huttendorp, Jeugdland of andere jeugdactiviteit in de laatste week van de zomervakantie. Theater Buitengewoon sluit hierop aan met een middag theater. Kijken naar een voorstelling maar ook zelf aan het werk, op die manier krijgt de 'theatervonk' je te pakken.

 • Vr 8 aug • Zwolle Zuid
 • ma 11 aug • Kamperpoort
 • di 12 aug • Holtenbroek
 • do 14 aug • In Theater De Spiegel voor de wijken Dieze Oost, Assendorp en centrum
 • vr 15 aug • Stadshagen.

Theater Buitengewoon vindt op vrijdag 8 augustus bij Multifunctioneel Centrum SIO, Thorbeckelaan 2 tussen 13.00 en 17.00 uur plaats.

Doelgroep: kinderen van 4 t/m 12 jaar

Inhoud voorstelling:
PosterAliceInWonderlandGreetje en Jeroen spelen...Alice in Wonderland!

Jeroen en Greetje zijn broer en zus. En ze vinden hun leven oersaai. Daar heeft Jeroen iets op bedacht. Hij heeft in de kelder de droomwereld van Alice in Wonderland nagebouwd. Daar speelt hij met zijn kleine zusje avonturen na die zo fantastisch zijn dat je er voor altijd zou willen blijven. Tot vandaag. Want vanaf vandaag vindt Greetje zichzelf te groot om nog in Wonderland te geloven. Daarom stopt ze ermee. En dat vindt Jeroen dus geen goed idee...

De deelnemende kinderen kunnen samen met ouders, broertjes en zusjes kijken naar de voorstelling. Na de voorstelling worden de kinderen in groepen
verdeeld en kunnen ze deelnemen aan een theaterworkshop onder leiding van echte theaterdocenten. Er wordt gewerkt aan een presentatie die aan het einde van de middag wordt getoond aan ouders, familie en vrienden.

 • 12.30-13.00 voorverkoop bij MFC SIO.
 • 13.00 uur start in MFC SIO, Thorbeckelaan 2
 • 13.30 uur voorstelling voor kinderen en ouders/buurtbewoners "Alice in Wonderland" in de tent, bij slecht weer in het SIO zelf. 14.00 uur workshops olv workshopdocent, kinderen ingedeeld naar leeftijd.
 • 16.30 uur voorstelling door kinderen voor familie vrienden en buurtgenoten.
 • 17.00 uur einde programma

Voorverkoop: via website Odeon De Spiegel of bij Snackbar SIO € 2,50. Op vrijdag 8 augustus vanaf 12.30 uur aan de deur van het SIO. Tevens voorverkoop tijdens Jeugdland voorverkoop: woensdag 16 juli van 9-11 uur.

Meer informatie http://www.odeondespiegel.nl/informatie/buitengewoon

Kan je niet op 8 augustus? Op donderdag 14 augustus vindt Theater Buitengewoon in, om en rond De Spiegel plaats. Kinderen uit de wijken Dieze Oost, Assendorp en Centrum, zijn hierbij van harte welkom. Ook kinderen uit andere wijken die op de overige data niet kunnen, mogen zich aanmelden.

Programma Spiegel:

 • Verkoop kaarten aan kassa Spiegel 12.30-13.00 uur.
 • 13.00 uur start programma in Theater De Spiegel
 • 13.30 uur voorstelling voor kinderen "Alice in Wonderland"
 • 16.30 uur voorstelling door kinderen voor familie, vrienden en buurtgenoten
 • 17.00 uur einde programma

Kaartjes te verkrijgen via Odeon De Spiegel theaters en Jeugdland Dieze Oost. Kaartje €2,50.

Meer informatie www.odeondespiegel.nl. of mail kaartverkoop@odeondespiegel.nl, telefonisch reserveren kan ook op ma t/m vrij tussen 9.30-12.30 uur, 038-4288288.