vrijdag 17 januari 2020
Try Out: Je Moeder!

Try Out: Je Moeder!

Bas Birker

20:15 uur
12,50

Acht jaar geleden verhuisde Bas van Tilburg naar Antwerpen en observeerde onze zuiderburen. Belgen hebben toch echt andere gewoontes dan Nederlanders, en het inburgeren viel hem niet mee…

Meer informatie

Een Vlaamse schone deed Bas Birker Nederland verlaten en zich in Antwerpen vestigen. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht. Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de wodka-controle te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen. Er zijn eigenlijk twee soorten mensen op deze wereld: fans van Bas Birker en mensen die hem nog niet live hebben gezien.

Vlamingen leven met taboes en vragen de hele tijd af: ‘Wat zullen de mensen denken?’. We zien een gesprek met de buur over een overhangende tak escaleren tot een burgeroorlog. In ons hoofd weliswaar, want de echte confrontatie zullen we nooit aangaan.

En laat dàt nu net zijn waar Bas in uitblinkt: gewoon zijn gedachten zeggen. Klinkt het niet, dan botst het. En botsen zal het in ‘Je Moeder’! Hij botst met zijn vrouw, die van de ene dag op de andere moeder is geworden. Maar waar is zijn vrouw gebleven? Hij botst met zijn maten, tegen wie je niets slechts mag zeggen over hun sportidolen, ook al zijn die overbetaald en betrapt op doping. Hij botst met de ambtenaar die niet weet hoe het internet anno 2020 werkt. En hij botst ongetwijfeld ook met zijn publiek.

Als in Antwerpen wonende Hollander speelde Bas Birker (1979) in Nederland en Belgie, en was hij te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino festival en alles ertussenin. In 2012 start hij een eigen 'Comedy academy' in Vlaanderen, met workshops en masterclasses. 

In de pers

  • Je Moeder!' is grappig, scherp en slim' (**** Focus Knack) - Focus Knack zet 'Je Moeder' bij de tien beste voorstellingen van het voorjaar.
  • Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-upcomedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg.’ (**** Karel Michiels, De Standaard, 23/1/2018)
  • Topklasse’ (Gazet van Antwerpen) 

Klik op onderstaande foto voor een voorproefje....

basbirker

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle