vrijdag 18 november 2022
Tribute to Neil Young
uitverkocht!

Tribute to Neil Young

Neil Young Tribute Band

20:15 uur | € 17,50 | uitverkocht

Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst.

Hij treedt nog steeds op: de legendarische singer/songwriter Neil Young. Voor wie daar niet bij kan zijn en toch van zijn songs wil genieten is er de Neil Young Tribute band.

Veertig jaar geleden draaiden de bandleden zijn platen helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Nu brengen ze het publiek in vervoering met al die mooie nummers die nooit gaan vervelen. Een avondje nostalgie en muzikaliteit om nog lang van na te genieten.

Over Neil Young

Muziekkenners beschouwen hem als een icoon van de Rock muziek, een legende uit de jaren '60 met invloed tot op heden: de Canadese singer/songwriter en multi-instrumentalist Neil Young. Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voor snaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien, en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk.

Over de band

Henri de Vries (zang, piano, gitaar, mondharmonica)

Gijsbert Diteweg (lapsteel, viool, gitaar)

Danya Plugge (zang, bas)

Bert Fonderie (zang, drums)

Deze viermansformatie laat het publiek de muziek van Neil Young beleven in al haar verscheidenheid; het ruige elektrische werk, de akoestische ‘country’ en de mooie kleine solosongs. De stem van de Vries lijkt zo op die van Young, dat er gesproken kan worden van een vocale dubbelganger. Veel samenzang, gevarieerd solowerk en alles vol overgave en 'in de geest van'.

 Recensies

 ‘’De geest van Neil Young is voor velen moeilijk te vatten. Zijn repertoire is dusdanig gevarieerd dat het de meeste coverbands niet lukt om de juiste snaar te raken. Wat een verademing is dan de Haagse Neil Young Tribute band, die zich moeiteloos en met volle overgave door het repertoire heen speelt en het publiek in extase mee weet te slepen. Een absolute aanrader voor ieder poppodium, theater of festival’’. Robert-Jan Rueb, organisator R.G. Ruijs Stichting

 "De stemgelijkenis is werkelijk verbluffend." Recensie door Gritter

Link naar promo-video

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen u voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

Facebook link

Op onze Facebook pagina kunt u zich ook aanmelden, de agenda bekijken, meer informatie lezen en zelf reageren.

Twitter link

Volg ons op Twitter om makkelijk op de hoogte te blijven van activiteiten van ZZUIT.

SIO zaalverhuur Zwolle