vrijdag 11 februari 2022
Taal is kunst!
uitverkocht!

Taal is kunst!

Wim Daniels

19:45 uur
10,00 | uitverkocht

Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst.

Wim Daniëls neemt ons mee op avontuur door de Nederlandse taal. Vindingrijk en gefascineerd laat hij ons zien welke lagen allemaal in taal te ontdekken zijn.  

Wim Daniëls werkte enkele jaren als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Sinds 1994 is hij fulltime schrijver en taaladviseur. Van december 2010 tot en met januari 2015 was hij stadsdichter van Helmond.

Hij is vooral bekend geworden van zijn column in het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen en zijn optredens bij het tv-programma Pauw & Witteman.

Het meest bekend is zijn betoog waarin hij het Koningslied beoordeelde, waardoor het lied vroegtijdig nooit het lied is geworden wat het had moeten worden...  Kilk hier voor zijn legendarische optreden!

Sinds 2018 schrijft hij elk jaar de tekst van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. In mei 2020 verscheen van zijn hand de eerste Nederlandse coronaroman: Quarantaine.[2] In december 2020 speelde Wim Daniëls mee in de online rechtbankserie 'De Kerstmoord'.

In januari-maart 2021 presenteerde Wim Daniëls samen met Huub Stapel een zesdelige tv-serie (namens Omroep Max) over dorpen in Nederland onder de titel 'Het dorp', dat deels gebaseerd was op zijn boek 'Het dorp'. In de zomer van 2021 presenteert hij een nieuw tv-programma onder de titel 'Nederland op film'.

We zijn trots Wim Daniëls te mogen verwelkomen in ons buurttheater!

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle