Vrijdag 14 oktober 2016

20161015hendevelde750450

Over woestijnen en eilanden

Henk de Velde

Tijd: 20:15 uur | € 7,50

De bekendste zeezeiler van ons land, Henk de Velde, vertelt dit jaar meer over zijn belevenissen op afgelegen eilanden en woestijnen. Hij vertelt vol vuur over zijn ervaringen met mooie filosofische bespiegelingen.

Meer informatie

Henk beschrijft de reis van Europa naar Zuid-Amerika. Hij doet diverse eilanden aan die elk zijn bijzondere mensen, cultuur en tradities kent. Na vertrek uit Argentinië breekt de mast van zijn trimaran Juniper. Hij wordt binnengesleept door de Argentijnse kustwacht. Geld om een mast te kopen is er bijna niet.

Na zes wereldreizen besluit De Velde zijn koers te veranderen en kiest hij voor een motorschip. Hij wil comfortabel wonen en reizen in één concept. De wereld rondvaren hoeft niet meer. De wereld in juist wèl en na al die opzienbarende zeilreizen gaat hij op zoek naar de Stilte. Hij reist naar het zand van de Sahara en vervolgens van het Ganzendiep tot het ijs bij Spitsbergen, over een hemelsbrede afstand van 8000 kilometer.

Dat wat hij alleen hoopt te ervaren wordt in de Noordelijke IJszee in de war gegooid door een kwaadaardige ziekte en de noodzaak bemanning aan boord te nemen. Wereldzwerver Henk de Velde verhaalt over de grote leegte van het zand, de ijzige stilte van het ijs en een ontmoeting met die Ander, God en de Stilte.

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@zzuit.nl.
Vermeld uw naam, de activiteit en het aantal personen.

We zien je graag langskomen!

HdV  HdV1    20161015hendevelde