vrijdag 19 november 2021
Prachtige cello muziek van Bach
geannuleerd!

Prachtige cello muziek van Bach

Hanneke Rouw

20:15 uur | € 12,50 | geannuleerd

Het SIO-gebouw wordt niet aangemerkt als een theater, omdat theater niet de hoofdfunctie is. En de coronarichtlijnen staan dan dergelijke helaas avondbijeenkomsten niet toe.

Bach bij ZZUit: De jonge, talentvolle celliste Hanneke Rouw speelt suites van bach die worden gerekend tot de mooiste composities voor cello ooit gemaakt. De sfeer van de muziek is aan te duiden als intiem en emotioneel. Veel vooraanstaande cellisten hebben de werken uitgevoerd, ieder met een eigen interpretatie. Daar heeft Bach ook ruimte voor gegeven, en dat maakt iedere uitvoering bijzonder. Hanneke zal haar eigen interpretatie geven, op een prachtige antieke cello met een fluwelen geluid. Liefhebbers van klassieke muziek zullen deze avond aan hun trekken komen. Bent u dat (nog) niet, maar bent u wel benieuwd, dan is dit een laagdrempelige manier om deze muziekstijl eens te ervaren.

Over de artiest

Hanneke Rouw heeft als kind in Zwolle gewoond, en woont nu weer in Zwolle-Zuid. Zij is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Hanneke volgde lessen bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In dat jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours, een competitie voor jong klassiek talent in Nederland.

Hanneke begon haar opleiding in Zwolle en Wageningen, en studeerde af in België. Zij heeft al veel optredens gedaan in Nederland, zowel als soliste als samen met andere musici. Vanwege corona lag haar tournee echter een tijd stil, maar zij vervolgt die nu weer in Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. Hanneke bespeelt een Duitse cello uit het begin van de 20e eeuw. Deze cello heeft ze kunnen aanschaffen met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Over de muziek

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Suite I in G major (BWV 1007) en Suite II in D minor (BWV 1008)

  •  Prelude
  • Allemande
  • Courante
  • Sarabande
  • Menuet I
  • Menuet II
  • Gigue

Heel bijzonder aan deze muziek is dat op één instrument, de cello, meerdere stemmen te horen zijn (een onder en een boven stem).

Meer info: https://www.hannekerouw.com

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen u voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

Facebook link

Op onze Facebook pagina kunt u zich ook aanmelden, de agenda bekijken, meer informatie lezen en zelf reageren.

Twitter link

Volg ons op Twitter om makkelijk op de hoogte te blijven van activiteiten van ZZUIT.

SIO zaalverhuur Zwolle