Vrijdag 20 september 2019

20190920 750450 Zorieta

Aphrodite

Zorita

Tijd: 20:15 | € 15,00

Zorita is ‘Musica Vagabunda’: een rijkelijk riekende ratjetoe van Pop, Zuid-Amerikaanse, Mediterrane, en Folk-invloeden. Het resultaat brengt u in een uitbundige feeststemming met een snufje melancholie.

Meer informatie

Met hun eigenzinnige derde plaat Aphrodite slaat de achtkoppige band een nieuwe weg in. Op dit nieuwe album wordt de kenmerkende akoestische sound aangevuld met beats, psychedelische synths en strakke riffs. De plaat bevat een eclectische verzameling van nummers. Er zijn onmiskenbare popsongs, met galmende gitaren en donkere refreinen, maar ook broeierige, psychedelische nummers, doordrenkt met voodoo en rum. Ingetogen, dromerige ballads wisselen af met rauwe, swingende tonen en snerpende violen. Dreigend en sinister, zoet en lichtvoetig; Zorita toont zich met Aphrodite in vele gedaantes.

Zorita maakte indruk op jury en publiek tijdens de finale van De Grote Prijs van Nederland (2010) en de Amsterdamse Popprijs (2009). In de Popronde deden ze dit door het gehele land nog eens dunnetjes over. De afgelopen jaren speelden ze op tientallen festivals in Nederland, Engeland en België, waaronder Boomtown Fair, Oerol, Copacobana, Lowlands en Zwarte Cross.

ESPN, de grootste sportzender ter wereld, gebruikte Zorita’s nummer ‘The Clyster of the World’ voor hun promotie van ‘El Classico’: de Champions League confrontatie tussen Real Madrid en Barcelona. Daarnaast trad Zorita op bij Vrije Geluiden, Radio 1, 3FM, RTV Noord-Holland en Radio 2. LiveXS noemt de groep “stuk voor stuk supermuzikanten”. 3FM bestempelt Zorita als “absoluut uniek” en Revolver’s Lust For Live omschrijft hen als “een absolute revelatie op plaat en een sensatie op de bühne”.

Kaarten reserveren

Klik op onderstaande foto's voor een voorproefje....

20200920 2

20200920 2

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens