Vrijdag 8 februari 2019

20190208 750450 deBroers

Niet zonder ons: het leven van Ramses Shaffy

De Broers

Tijd: 20:15 | € 12,50

In deze concertvertelling wordt Shaffy’s veelzijdigheid en veelbewogen leven belicht. De Broers laten horen waarom Shaffy-chansons niet meer weg te denken zijn uit de canon van het Nederlandse lied. 

Meer informatie

‘Niet zonder ons’ beleefde de eerste try-outs in Zwitserland. Daar omschreef men de muziek van ‘Der Holländische Brel’ als archetypisch. Shaffy’s liedjes boren – via zowel muziek als tekst – oerlagen in ieder van ons aan. In vele ervan klinken zijn levensverhaal en levensenergie luid en onweerstaanbaar door. Een leven waarin hij zich een groot aantal rollen toe-eigende: acteur en zanger pur sang, vrijheidsgenieter, inspirator, pianist, charmeur, organisator, Baghwanvolgeling, belastingontduiker, alcoholist en drager van de zilveren penning van de stad Amsterdam. 

Kaarten reserveren

Hans Adolfsen is een veelzijdig pianist. Hij geeft recitals met diverse vocalisten als liedbegeleider, is docent aan de Musikhochschule in Zürich (CH), en is onder meer vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours 's Hertogenbosch. Daarnaast is hij in het theater te horen in literaire chanson-programma's, onder meer met het Sen-Trio. Als componist werkt hij momenteel aan een liedcyclus op teksten van Sappho, die in oktober in première gaat. 

 bro1.jpg

Kees Adolfsen is trombonist en tekstschrijver. Na studies Nederlands en conservatorium volgde hij de weg van zijn hart: de jazz. Kees speelt onder meer in de New Cool Collective Big Band van Benjamin Herman en in Rumbatá Beat Band. Ook is hij regelmatig te gast bij Lucas van Merwijks Cubop City Big Band en het Jazzorchestra of the Concertgebouw.  Muziektheaterervaring deed hij onder meer op in een aantal voorstellingen van Het Filiaal (Utrecht). Enkele liedteksten van hem verschenen in 2014 op cd (‘Een Wieringer in Havana’ – Zuecos 2014).

bro2.jpg

Jan Ad Adolfsen is vanuit zijn eigen bedrijf vooral werkzaam als nieuwslezer (o.a. BNR Nieuwsradio) en voice over. Bij theatergroep Toetssteen speelde hij een groot aantal rollen, waaronder de veel bejubelde titelrol in ‘Sonneveld’ van Ger Beukenkamp. Hij is als acteur ook te zien in films, commercials en tv-series - zo vertolkte hij de rol van prins Bernard in de KRO-tv-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’. Jan Ad is als zanger en ‘master of ceremonies’ verbonden aan het Louis Swing Orchestra in Amsterdam.

bro3.jpg

Nieuwsgierig? Kijk dan op de trailer

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens