Vrijdag 16 november 2018

20181116 750450 ErnestBeuving LeonardCohen

So long Cohen ***UITVERKOCHT***

Bende van Beuving

Tijd: 20:15 | € 12,50

Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en prachtige teksten generaties in de ban wist te houden. ‘So long Cohen’ is een ode aan de charismatische Canadese zanger, componist en dichter.  

Meer informatie

Hoe donker zijn stem ook was en hoe teer de beelden ook waren die hij opriep, zijn vreugde brak door alles heen: 'there is a crack in everything that is how the light gets in' (Leonard Cohen).

‘So long Cohen’ is een ontdekkingsreis naar ieders inspiratie door de diepe ziel van Cohen. Zo zoekt schrijver en verteller Bas Steman o.m. naar antwoorden waarom Leonard Cohen zo belangrijk voor hem is na een mislukte wielerprofcarrière. Zanger, cabaretier Ernest Beuving laat imitaties/ persiflages van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken naar en te associëren op ieders inspiratie van Maarten van Rossum en Jules Deelder tot Nico Dijkshoorn.

Kortom: een avond heerlijke Cohenmuziek, met poëzie, humor en ontroering. Klik hier voor de trailer! We zijn trots om deze grootse voorstelling te mogen ontvangen in ons theater in ZZUit: Uit in Zwolle-Zuid!

Helaas kunt u geen kaarten meer reserveren. Wellicht zijn er na 20.00 nog enkele kaarten beschikbaar indien sommige mensen hun kaarten niet komen ophalen.

Ernest Beuving is cabaretier, zanger, performer en tekst en liedjesschrijver. Hij toert met zijn 'Bende van Beuving' door het land (een cabaretesk muziektheaterprogramma samen met zijn vaste band en zangkoren).

 

Bas Steman - is schrijver, verhalenverteller, programmamaker, regisseur en presentator. Hij schreef 'Naakt in de orkaan', een belevingsbiografie met en over Ramses Shaffy en oogstte lof voor zijn debuutroman 'De aankomst'. Parool: "Verbeeldingsode"****. De leestafel: "Deze man is een filosoof"****. Ronald Giphart: "Dit is een bijzondere roman."

Marlies Claasen - is zangeres en presentator en maakt televisieprogramma's voor o.a. Omroep Gelderland. Samen met haar partner Tom Klein bracht ze meerdere cd's uit, waaronder 'Silent words' met het vermaarde 'Budapest Saxophone Quartet'. 
De pers over Marlies: "ze is een bevlogen verteller en een zangeres van buitengewone klasse. Haar stem zit vol met emotie en ze brengt de tekst tot in de kleinste details zo expressief, dat ze de toehoorder diep weet te raken".

Tom Klein - is gitarist en basgitarist. Hij componeert ook jazz, pop en filmmuziek. Hij speelde o.a. met Jan Akkerman, Robert Long en met de 'Rob Mosterd Hammond Group', waarmee hij het album 'Englewood Cliff Sessions' opnam in de Blue Note Studio in New Jersey van Rudy van Gelder (die ook werkte met Miles Davis, Jimmy Smith en John Coltrane).

Ariane Greep - is zangeres, pianiste en regisseur van documentaires. Ze zong voor en samen met Ramses Shaffy en toerde met de Amerikaanse zangeres Pantera Saint Montagne door Europa.

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens