Vrijdag 19 januari 2018

20180119 Bluesworld 750450

America's Bluesfestival ZZuit

Bluesworld Collective

Tijd: 21:00 | € 12,50

Bluesworld Collective treedt op met gerenommeerde muzikanten in afwisselende samenstellingen en met verschillende stijlen. Deze avond wordt het publiek in Amerikaanse stijl verwend met blues op hoog niveau! 

Meer informatie

Deze avond worden de bezoekers van ZZuit getrakteerd op een gezonde dosis blues in een Amerikaans decor. Inmiddels zijn 6 muzikanten geselecteerd om je vingers bij af te likken! We zijn trots deze muzikanten van Bluesworld Collective bij ZZuit te mogen ontvangen! 

De uitzonderlijke kracht van het bluescollectief is dat de muzikanten in verschillende muzikale samenstellingen (bijvoorbeeld in duo’s, powertrio’s, zevenmansformaties en alle overige combinaties) een nieuwe muzikale invulling geven aan het bluesrepertoire. Door verschillende instrumenten van gitaar, koper, etc. passeren op 1 avond verschillende bluesstijlen de revue! Bluesworld Collective staat garant voor een geweldige show. Een optreden van het collectief is hierdoor altijd een unieke gebeurtenis voor de muzikant zelf, maar in de eerste plaats voor de toeschouwer. Een voorproefje vorig jaar in Hedon, Zwolle: https://www.youtube.com/watch?v=7hK5tcoAnm0

Het geheel wordt opgeleukt met Henri Grootenhuis uit Dalfsen. Hij maakt akoestische en electrische gitaren (en versterkers) van sigarendozen. In de bar geeft hij demonstraties hoe hij de cigar box gitaar bouwt en bespeelt. Om in de stemming te komen een optreden op Ribs & Blues in Raalte: https://youtu.be/NKCvj1lQFXE

Blues is nog steeds een populaire muzieksoort in Nederland. Op vele podia spelen wekelijks bands en jaarlijks worden er diverse bluesroutes en - festivals georganiseerd. Blues muzikanten speelden vroeger vaak in wisselende samenstellingen bekende nummers die daardoor elke keer weer anders klonken.​

Het idee voor Bluesworld Collective ontstond eind maart 2016 tijdens een uitzending van het RTVZOO blues radioprogramma Bluesworld. Het belangrijkste doel van de initiatiefnemers, Tonio Aa, Pascal Wilhelm en Klaas Vermeulen, is bijzondere blues optredens organiseren.

Bluesworld Collective bestaat uit bluesmuzikanten die hun sporen hebben verdiend en graag met verschillende muzikanten het podium delen. In wisselende samenstellingen treden zij op waarbij een geselecteerde Bluesworld Collective Top 100 de basis vormt voor de setlijst.

Kaarten reserveren

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Bluesworld5

Bluesworld3

Cigar box stand