Vrijdag 10 februari 2017

20170210 ScottenYoung750450

Tribute to Simon & Garfunkel

Scott en Young 

Tijd: 20:15 uur | € 12,50

De stemmen van zanger-gitarist Michaël Schotanus en zangeres Lisanne de Jong zijn de kern van Scott & Young. Deze avond spelen ze nummers van Simon en Garfunkel aangevuld met pure en eigenzinnige liedjes.

Meer informatie

In 2011 zag Scott & Young voor het eerst het levenslicht. De stemmen van zanger-gitarist Michaël Schotanus en zangeres Lisanne de Jong vormen de kern van het Zwolse duo Scott & Young. Lisanne en Michaël ontmoetten elkaar voor het eerst op het Zwolse Conservatorium waarbij het meteen klikte; sindsdien schrijven zij hun eigen muziek. Geïnspireerd door songwriters als Ane Brun en Joni Mitchell hebben zij een geheel eigen stijl ontwikkelt, die je meevoert en tot de verbeelding spreekt. De chemie op het podium is haast tastbaar en bovenal betoverend.

Muzikaal gezien is het duo het best te omschrijven als een combinatie van indie folk-pop, met Scandinavische invloeden en een rauw randje. Pure, eigenzinnige liedjes over liefde en het leven, gekenmerkt door prachtige meerstemmige zanglijnen en poëtische teksten.

Deze avond brengen ze een ode aan 1 van de grootste duo's uit de popgeschiedenis: Simon & Garfunkel. Wellicht reiken de ambities van Scott & Young ook zo ver... Deze avond staan ze in ieder geval bij ZZuit. Later kunt u zeggen: ik heb hen nog gezien in onze straat, wijk of stad!

Begin dit jaar neemt het duo een videoclip op bij het nummer ‘What I Am Looking For’, in de prachtige Koepelhal in Tilburg, gecombineerd met kenmerkende beelden vanuit IJsland. De afgelopen jaren heeft Scott & Young optredens in podia als Theater De Spiegel, Hedon Zwolle en Music Club Kampen en festivals als MidSummer Festifarm en Minstrel festival op haar naam mogen zetten.

In november 2016 is de debuutplaat uitgekomen, genaamd ‘Floating’. 2017 wordt dus het perfect jaar om kennis te maken met Scott & Young!

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@zzuit.nl.
Vermeld uw naam, de activiteit en het aantal personen.

We zien je graag langskomen!

ScottYoung1  ScottYoung2