vrijdag 15 januari 2021
2021-01-15 || Over de wereld...

Over de wereld...

Luitenant-generaal Martin Wijnen

20:15 uur
streaming

Over de wereld van mannen en vrouwen in uniform, die zich inzetten voor de veiligheid. De veiligheid van u, van Nederland en van de wereld. Een verrassende avond met de huidige Commandant der Landstrijdkrachten!

Meer informatie

Een bevlogen generaal die op inspirerende wijze zijn kijk op de wereld met u deelt. Zijn kijk is niet veel anders dan de uwe, maar heeft wel die veiligheid als extra dimensie. Een dimensie waar u tot voor de COVID-19 crisis misschien niet vaak bij stil stond. We weten nu dat het geen vanzelfsprekendheid is, daarom is het goed om er vanavond nadrukkelijk bij stil te staan.  

Over beschermen wat ons dierbaar is

We leven in een veilig land. We kunnen zijn wie we willen zijn en we kunnen doen wat we willen doen. Dat is niet overal zo, en er is wat voor nodig om ons land zo te houden. Militairen zetten zich in voor die veiligheid, iedere dag, in binnen- en buitenland. Geen makkelijke klus… 

Het verhaal van de generaal zal gaan over de Olympische Winterspelen in Rusland (2014) en in Zuid Korea (2018). Over samenleving in verandering. Over technologische vooruitgang enerzijds en ontwrichting anderzijds.

Dat veiligheid in ons eigen land ook relatief is ervaren we op dit moment volop, de COVID-19 crisis heeft grote impact. In deze tijd staan onze militairen vooraan met artsen en verplegers in de ziekenhuizen, coördineren we samen met het Erasmus MC de spreiding van patiënten en zijn we daar waar de civiele autoriteiten dat van ons vragen.

Luitenant-generaal Martin Wijnen

Martin Wijnen werd in 1966 geboren in Hattem, en woont nu in Enschede. Hij is vader van een dochter en zoon. Hij werd ingezet bij diverse (vredes)missies, en bij operaties over de hele wereld: van mijnenruimen in Cambodja tot noodhulp op Sint-Maarten na de orkaan Luis. Na de aanslagen in Washington en New York was hij betrokken bij “Operation Enduring Freedom”.

Als Commandant der Landstrijdkrachten is hij verantwoordelijk voor 22.000 mannen en vrouwen. (zowel militairen als burgers) die werken bij gevechtseenheden en logistieke eenheden, en die de civiele autoriteiten ondersteunen bij rampenbestrijding, ruimen van explosieven en humanitaire hulp.

We zijn ongelooflijk trots om dé generaal te mogen ontvangen!

Binnenkort kunt u hier de lezing live bijwonen.

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle