donderdag 28 januari 2021
Vrij van de klassieke ketenen!
geannuleerd!

Vrij van de klassieke ketenen!

Libero strijkorkest

20:15 uur | € 15,00 | geannuleerd

Klassieke muziek in een modern jasje, uitgevoerd door een dynamisch Zwols gezelschap. Libero betekent vrij en dat zijn ze. Ze hebben veel plezier met elkaar en met hun publiek. 

Meer informatie

Libero speelt zowel klassiek repertoire maar ook jazzy nummers. Op hun repertoire staan o.a. Bela Bartok, Heitor Villa Lobos Ottorino Respighi, en Gustav Holst.

Over de artiesten

Libero strijkorkest is een jong en ambitieus ensemble dat door een groep professionele musici werd opgericht in Zwolle in 2016. Het orkest onderscheidt zich met jeugdig enthousiasme, uitbundige energie en een moderne manier van spelen: uit het hoofd en zonder dirigent. Die unieke kwaliteit verbetert het samenspel van de musici en het contact met het publiek.

De groep bestaat uit een vaste selectie spelers, want de musici moeten volledig op elkaar kunnen vertrouwen op het podium. Bevrijd van de bladmuziek gebruiken ze hun oren, ogen en lichaam om te communiceren met elkaar en het publiek. Met acht verschillende nationaliteiten en een beperkte hiërarchie - de leiders van de secties wisselen voortdurend - is het meer een groot kamermuziekensemble dan een traditioneel orkest. En iedereen voelt de verantwoordelijkheid voor het neerzetten van een topprestatie bij elk concert.

Libero speelt op de traditionele, klassieke podia, maar ook graag op andere plekken: op festivals, in de buitenlucht, in winkelcentra. Ook heeft Libero een eigen concertserie in Zwolle, die door de musici van Libero zelf wordt bedacht en georganiseerd. . Ze zijn ervan overtuigd dat er bijna overal wel behoefte is aan klassieke muziek, als die maar toegankelijk en betaalbaar is.

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen u voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

Facebook link

Op onze Facebook pagina kunt u zich ook aanmelden, de agenda bekijken, meer informatie lezen en zelf reageren.

Twitter link

Volg ons op Twitter om makkelijk op de hoogte te blijven van activiteiten van ZZUIT.

SIO zaalverhuur Zwolle