Vrijdag 12 oktober 2018

20181012 750450 ozcan

Over integratie en emancipatie

Özcan Akyol

Tijd: 20:15 | € 10,00

Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver, voetbalcommentator en columnist van o.a. het Algemeen Dagblad en de VARAgids. Als opiniemaker is hij geregeld te zien in televisieprogramma's.

Meer informatie

Ontmoet deze avond bij ZZUIT Özcan Akyol, beter bekend als Eus. De Nederlandse schrijver, columnist en tv -programmamaker met Turkse roots. Özcan Akyol staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal. Zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving.

Akyol schreef o.a. de roman Eus.Een semi-autobiografische schelmenroman over het leven van een doorsnee puber uit een Turks-Nederlands gezin. Het boek was Akyols sprong van straatschoffie tot ware literaire belofte. Zijn tweede roman Turis sleurt de lezer mee in een gezinsstrijd, die dagelijks wordt aangewakkerd door de vader, Turis.

Özcan Akyol is op 7 april 1984 geboren in Deventer. Bekend van o.a. De Wereld Draait DoorPauw en diverse sportprogramma’s  is hij een vaak en graag  geziene gast op de Nederlandse tv.

In 2017 maakte hij de documentaire ‘De neven van Eus’, een vijfdelige serie voor de Nederlandse televisie over Turkije. De serie werd uitgezonden door de NTR op NPO 2 en de VRT op Canvas. In hartverwarmende en soms controversiële gesprekken met familieleden, die hij vaak pas voor het eerst ontmoet, gaat Akyol moeilijke onderwerpen niet uit de weg.  

We zijn er als ZZUIT van overtuigd  dat we met Özcan Akyol een inspireerde spreker hebben aangetrokken.

Kaarten reserveren

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens