Vrijdag 17 april 2015

cultuur en taal banner

Cultuur en taal in Overijssel

Thea Kroese

Is het u nooit opgevallen dat het vreemd is, dat oktober onze 10de maand is, terwijl 'oktober' 8 betekent. En dat 'december' 10de betekent, maar onze 12de maand is.... Oudere huizen op het platteland hebben boomgaarden maar de laatste vijftig jaar niet. En waarom is een nagerecht altijd zoet....?

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@zzuit.nl.
Vermeld uw naam, de activiteit en het aantal personen.

We zien je graag langskomen!

Meer informatie

cultuur en taal 01Thea Kroese zal aan de hand van sagen en/of legenden op een inspirerende wijze vertellen over de verrassingen in en de rijkdom van de streekcultuur, geschiedenis in de provincie Overijssel. Er is nog een schat aan deze cultuur elementen in ons dagelijkse leven aanwezig. Soms duidelijke herkenbaar, soms wat verborgen. Deze inleiding geeft u meer inzicht in culturele zaken, die in ons dagelijks leven een rol spelen.

Thea Kroese was ne presentatrice van RTV Oost oet Doarseveld. Ze is oonder mear bekeand wördn van 't neet mear bestoande programma Studop Oost. Vroger was ze direktrize van t Van Deinse Instituut, woar't ze met ophöal doo dat oavergung in Twentse Welle. Ze gef volle leazings in t Sallaands-Tweantse dialekt.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting de Gasthuizen

cultuur en taal 02 cultuur en taal 03