Woensdag 25 maart 2015

christelijke beeldtaal banner

Kijken met andere ogen - 2: Christelijke beeldtaal in moderne en eigentijdse beeldende kunst

ds. Peter den Hengst en ds. Nelleke Eygenraam

Kort verslag

Wij leven in de 21e eeuw. Wij kijken meestal met een eigentijdse blik naar bijbelse verhalen. De beeldtaal die uit deze aloude verhalen oplicht, is door de eeuwen heen op verschillende manieren uitgedrukt.

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom!

Meer informatie

Deze middag wordt georganiseerd door de Raad Vorming & Toerusting van de Adventskerkgemeente. Meer informatie kunt u inwinnen bij ds. Nelleke Eygenraam via dominel@hetnet.nl en via 038-4525223.

chr beeldtaal 01In de voorbereidingstijd op Pasen, op woensdagmiddag 25 maart, laten 20e eeuwse werken van beeldende kunstenaars ons met andere ogen kijken naar het Evangelie dat over Jezus' weg naar Pasen vertelt. Van welke christelijke beeldtaal bedienen deze hedendaagse kunstenaars zich? En maakt het uit of ze een kerkelijke 'opdracht' hadden of niet?

chr beeldtaal 02Deze middag richten we onze blik op het Laatste Avondmaal om dan te bemerken hoe vooral de klassiek geworden verbeelding van Leonardo da Vinci doorwerkt. Vervolgens komen enkele fragmenten uit de lijdensweg van Jezus in beeld.