Woensdag 19 november 2014

sint tot santa banner

Kijken met andere ogen - 1: Van Sint tot Santa, van Wodans knecht tot zwarte Piet

ds. Peter den Hengst en ds. Nelleke Eygenraam

Tijd: 14:30 uur - 16:30 uur
€ 2,00 voor koffie / thee

Op woensdagmiddag 19 november 2014 laten we u graag met andere ogen kijken naar verschillende Europese Sint Nicolaas-tradities en Sinterklaasfiguren. In welke relatie staan zij tot de oorspronkelijk Noord-Amerikaanse, resp. Angelsaksische figuur van Santa Claus, die in Nederland en andere Europese landen terrein lijkt te winnen en zelfs bekendheid geniet in vele landen van de wereld...?

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom!

Meer informatie

Deze middag wordt georganiseerd door de Raad Vorming & Toerusting van de Adventskerkgemeente. Meer informatie kunt u inwinnen bij ds. Nelleke Eygenraam via dominel@hetnet.nl en via 038-4525223.

Aan de hand van prachtig beeldmateriaal laten we uw ogen een vergelijking maken tussen het ontstaan van de Nederlandse Sinterklaas-traditie naast Sint Nicolaas-tradities in andere Europese landen. Daarnaast richten we onze blik op de mogelijke oorsprong van de knecht van Sint Nicolaas en de varianten van deze figuur in diverse Europese landen.

sint santa 01sint santa 02