Vrijdag 15 maart 2013

Alet Boukes

Dichter bij gedichten

Alet Boukes

Tijd: 20:15 uur | € 6,00

In het kader van de boekenweek komt schrijver en dichter Alet Boukes een veelzijdige literaire avond verzorgen.

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@zzuit.nl.
Vermeld uw naam, de activiteit en het aantal personen.

We zien je graag langskomen!

Literaire avond
Alet A.J. Boukes, (geb. Okkels, 1952) is schrijver en dichter. Ze was 12 jaar raadslid in Zwolle. In 2008 maakte zij haar debuut met haar gedichtenbundel Licht op Zwolle.

Zij was de derde stadsdichter van Zwolle van 2009 – 2011. Alet Boukes maakte gedichten bij actuele gebeurtenissen en hoogte- en dieptepuntenbinnen de gemeente. Ter gelegenheid van haar afscheid op 15 april 2011 verscheen de bundel Zwolse tulpen. Deze bundel werd in opdracht van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle uitgegeven en bevat al haar stadgedichten die zij in de afgelopen periode als stadsdichter schreef.

Tegenwoordig is zij onder meer bestuurslid van de Stichting Levende Stadsgeschiedenis, voorzitter van het Stembureau en bestuurslid van Vrijwilligerscentrale Zwolle.

T.g.v. de boekenweek hebben we haar gevraagd om een literaire avond te verzorgen, waarin u ongetwijfeld kennis kunt maken met de veelzijdigheid van Alet.

De bronnen die Alet Boukes aanboort zijn: humor, speelsheid, fantasie, creatief en bloemrijk taalgebruik. Het wordt een veelzijdige avond om naar uit te kijken.