vrijdag 2 november 2012

kamchatka

Ontdekkingsreis naar andere culturen

Onno Kuiper over Kamchatka | Trommelen met Afrika

Tijd: 20:15 uur | € 6,00

Deze avontuurlijke ontdekkingsreis naar andere culturen bestaat uit 2 onderdelen. Eerst een verslag van Onno Kuiper over zijn reis naar Kamchatka. Het tweede deel van de avond introduceert familie Diop u in de wereld van 'Trommelen in Afrika'.

Entreeprijs: € 6,00 

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@zzuit.nl.
Vermeld uw naam, de activiteit en het aantal personen.

We zien je graag langskomen!

Eerste deel van de avond: 
Het uitzicht op avontuur, een ontdekkingstocht door Kamchata

onno kuiperOnno Kuiper (1959) is al 35 jaar actief in de klim en bergsport. Als mede eigenaar van Klim & Outdoorcentrum Yosemite is hij dagelijks met het “avontuur” bezig. Stilstaan is geen optie voor hem, innoveren en investeren is waar hij voor staat. De laatste jaren is hij op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en dit zijn reizen in extreme omstandigheden geworden. 

Het laatste avontuur dat Onno ondernomen heeft is een expeditie naar het schiereiland Kamchatka. Hier heeft hij met het expeditieteam diverse vulkanen beklommen. Doorzettingsvermogen was hierbij ontzettend belangrijk, helemaal als je je bedenkt dat Kamchatka één van de meest onherbergzame schiereilanden van Siberië is!

 

kamchatka 01   kamchatka 02 kamchatka 03

Tweede deel van de avond
Trommelen met Afrika | Cheikh Diop & familie

trommelen met afrika 02De familie Diop - drie trommelaars - komen uit Senegal en zijn allround percussionisten. 

De wereld van ritme en dans in Senegal is onderdeel van de zeer oude traditie van de lokale volken zoals de Wolof en de Sérère. Elke ceremonie en alle belangrijke veranderingen in hun leven worden begeleid door Sabar en Djembé muziek, zang en dans.

Cheikh Diop was in Senegal één van de percussionisten van het beroemde ballet ‘Des Dances Africaine Du Senegal’ en tourde hij o.a. door Canada, Duitsland, Spanje en Noorwegen. In 1997 vestigde Cheikh zich in Nederland en woont hij momenteel in Zwolle. Hij organiseerde interessante evenementen met de Afrika 4-daagse in Zwolle. 

trommelen met afrika

Hij en zijn familie laten vanavond op hun trommels verschillende Afrikaanse ritmes horen. Met deze muziek ervaren we Afrika, energie, zon en warmte, cultuur en sfeer, ritme en dynamiek.

Laat u meevoeren naar Afrika….

Er zijn extra trommels aanwezig, zodat u zelf kennis kunt maken met de Djembé muziek. 

Meer informatie over de familie Diop, vindt u op www.dioppercu.com

Onno Kuiper is beroepsklimmer en eigenaar van het Klim- en Outdoorcentrum Yosemite Zwolle.