Vrijdag 3 mei 2019

20190503 750450 Euphoniajpg

Bonhoeffer

Euphonia 

Tijd: 20:00 | € 10,00

Componist Matthias Nagel en tekstdichter Dieter Stork hebben de teksten van verzetsheld Dietrich Bonhoeffer gebruikt om inzicht te geven hoe hij medemensen aanmoedigde om hun geloof gestalte te laten krijgen in naastenliefde.

Meer informatie

Euphonia Christelijke Oratoriumvereniging Zwolle-Zuid geeft een concert met medewerking van Tineke Jansen-sopraan, Egbert Veldman-bas, Jos Mulder-pianist en Peter Ros-verteller. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Musica Michaelis. Het geheel staat onder leiding van de dirigent Wolfried Kaper.

Dietrich Bonhoeffer De Duitse theoloog en verzetsstrijder Dietrich Bonhoeffer werd in 1906 geboren en groeide op in Berlijn. Vanaf 31 januari 1933, de dag waarop Hitler in Duitsland de macht overneemt, stond zijn leven in het teken van verzet. Op 5 april 1943 werd Bonhoeffer gearresteerd en gevangengezet. Op 9 april 1945 werd hij in het concentratiekamp Flossenbürg opgehangen. Zijn laatste woorden: “Dit is het einde, voor mij het begin van het leven”. Bonhoeffer werd 39 jaar.

Ein Liedoratorium Componist Matthias Nagel en tekstdichter Dieter Stork hebben teksten van Dietrich Bonhoeffer gebruikt om inzicht te geven in de gedachten van deze bekende theoloog. Een spreker, een koor, solisten en een klein instrumentaal ensemble vertellen over het leven van Bonhoeffer en de beslissingen die hij moest nemen. De uiteenlopende muzikale verklankingen, waaronder meer Gregoriaans, koralen, eigentijdse toonzettingen en zelfs een spreekkoor in voorkomen, maken het voor de luisteraars interessant. De teksten van Dietrich Bonhoeffer en de manier waarop hij in het leven stond, komen op een heel directe manier tot leven. Het koor Euphonia wil de boodschap graag laten horen om bij te dragen aan het ideaal van Bonhoeffer, die zijn medemensen aanmoedigde om hun geloof gestalte te laten krijgen in naastenliefde.

Kaarten reserveren

Klik op onderstaande logo voor een voorproefje....

image.png

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens