Vrijdag 14 december 2018

20181214 750450 JanRot

Het Beste

Jan Rot

Tijd: 20:15 | € 12,50

Na veertig jaar maakt Jan Rot een keus; dat moet wel heel goed zijn! Bach, Beatles, Bruce Springsteen en eigen werk. ‘Het Beste moet nog komen,’ zingt Jan op het nieuwe album Magistraal*. En dat komt uit. Het Beste is nu. 

Meer informatie

Jan Rot speelt  het beste van de albums Stop de tijd en Magistraal. Maar ook hoor je nummers van Jan uit de jaren negentig. Je hoort Nederpop, Beatles, Stones, Elvis, Springsteen en Bach.

Ook zijn eigen liedjes mogen er zijn. Boudewijn de Groot roemt nog steeds Jans Schout bij Nacht als een van de mooiste NL-albums ooit. En wat dacht je van dat ontroerende lied over zijn moeder, waarmee hij in 2016 de Annie MG Schmidtprijs won... 

Dit jaar is hij op tournee met de Jan Rotband, maar speelt natuurlijk nu lekker solo. En zo komt hij naar Zwolle, met Het Beste. "Het Beste van Jan Rot? Dat moet wel heel goed zijn!'. Verbluffende vertalingen, geweldig gezongen en heerlijk muzikaal. Klik door op de promo!

"Jan Rot is op dit moment misschien wel de beste tekstdichter van Nederland. Die taal lijkt van elastiek, zeg. Hij maakt het onmogelijke mogelijk. Zijn nieuwe album is verreweg het beste wat ie ooit heeft gemaakt, het heet ‘Magistraal’ en daar is geen woord te veel bij gezegd...” Frits Spits in de Taalstaat op Radio 1, maart 2018. ‘De Koning van de hertaling is Jan Rot’. Met zijn vertaalde wereldhits verrast hij elke keer weer. 

Uit de recensies:
"een groot liedjesschrijver, uitmuntende band” - NRC
“hertaler van hoog niveau” in "opgewekte, aangename avond” - Theaterkrant 

We zijn ongelooflijk trots deze zanger, vertaler en verhalenverteller uit de top van de Nederlandse podiumkunsten te mogen ontvangen in ons bescheiden buurttheater ZZUit! 

Kaarten reserveren 

foto's: Erwin Olaf. 

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens


20181214JR collage 2