vrijdag 10 december 2021
Het goede leven
geannuleerd!

Het goede leven

Annegreet van Bergen

20:15 uur | € 10,00 | geannuleerd

Annegreet van Bergen, vooral bekend van haar bestseller Gouden jaren, vertelt over haar nieuwe succesboek Het goede leven. Over grote veranderingen in Nederland, zoals vrouwenemancipatie en toenemende rijkdom.

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hierdoor is ons dagelijks leven onherkenbaar veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes?

En: welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen? Annegreet besteedt extra veel aandacht aan de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat juist de afgelopen jaren de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht heeft kunnen nemen. Welk kind kan zijn moeder nog achter het wasbord uittekenen? Dat is beeld is dankzij de wasautomaat uit de tijd geraakt.
Hierover, en over nog veel meer gaat het verhaal van Annegreet van Bergen, dat extra boeiend is dankzij de ‘lichtbeelden’ die zij tijdens haar lezing vertoont.

Over de artiest

Annegreet van Bergen werd in 1954 in Enschede geboren. Ze studeerde economie in Amsterdam en werkte als journaliste o.m. voor de Volkskrant en Elsevier. Na Gouden jaren (2014) en Het goede leven (2018) verscheen in 2019 een bundel columns van haar hand onder de titel Een (ongewone) geschiedenis van doodgewone dingen. Eerder publiceerde zij het autobiografische De lessen van burn-out (2000) en het eveneens op eigen ervaringen gebaseerde Mijn moeder wilde dood (2010).

Meer informatie over Annegreet van Bergen vindt u op haar website www.annegreetvanbergen.nl 

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen u voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

Facebook link

Op onze Facebook pagina kunt u zich ook aanmelden, de agenda bekijken, meer informatie lezen en zelf reageren.

Twitter link

Volg ons op Twitter om makkelijk op de hoogte te blijven van activiteiten van ZZUIT.

SIO zaalverhuur Zwolle