vrijdag 13 december 2019
COOOL

COOOL

Monique Klemann

20:15 uur
12,50

Na de gloriedagen met Loïs Lane ging Monique Klemann solo. Met de jazzy feel van het mini-album ‘Coool’ sloeg ze een nieuwe weg in. Haar laatste single Sleeping pill is weer van goud!

Meer informatie

Als frontvrouw van de Nederlandse band Loïs Lane en door eerdere soloprojecten, draait het brein van zangeres Monique Klemann altijd op volle toeren. In 2014 had zij een fantastisch optreden bij Beste Zangers 2014: Klik hier.

Voor de Net 5-serie Parels & Zwijnen maakte Klemann in 2006 al een eerste soloplaat getiteld On Patrol, waarop easy listening muziek werd gemixt met jazz invloeden. Hoewel het laatste Loïs Lane-album 2013 verscheen, is de droom om meer solowerk te maken bij Klemann altijd gebleven. 
Net als op haar solodebuut laat Klemann op Coool wederom een relaxte sound van easy listening met een vleugje jazz horen. Alleen gaat het dit keer niet om covers maar om originele liedjes die speciaal voor dit project geschreven zijn. Broken Heart en Believe schreef de zangeres samen met Arrien Molema, terwijl Klemann’s echtgenoot Jeroen den Hengst een muzikale bijdrage leverde aan de nummers Baby Come Home en titeltrack Coool. Op de titeltrack horen we tevens een tweede stem in de naam van Coco Zhao, een Chinese zanger met wie Klemann al sinds 1999 een goede vriendschap onderhoudt. Geïnspireerd door zijn manier van werken zingt de zangeres zelfs een Chineestalige versie van de titeltrack. 

Al vanaf het eerste liedje Broken Heart word je meegenomen in een hele relaxte sfeer. Je waant jezelf in gedachten aan het strand van een ver en warm oord, het liefst met een glaasje in de hand, genietend van de zon. In de titeltrack blijft de relaxte vibe zich voort zetten. ‘Skinny dipping, honey dripping, jaw dropping, show stopping, coooool’ horen we Klemann en Coco Zhao gezamenlijk zingen. Door een pakkend refrein raak je al snel verslaafd aan liedje nummer drie: Believe. Het is zonder twijfel het beste liedje van de hele selectie, omdat het al snel in je hoofd blijft hangen. Baby Come Home is van alle nummers degene waarin de jazz sound veruit het meeste naar voren komt. Klemann’s zwoele stemgeluid past hier dan ook perfect bij. 

Muzikaal gezien leent Coool zich perfect voor een lekkere zondagochtend, maar in het live circuit hebben de liedjes zich tijdens de release party in Amsterdam ook goed bewezen. ‘De kleur, the feel en andere details kunnen per keer weer heel anders zijn, waardoor de volgende songs weer heel anders zullen worden", aldus Klemann. 

We zijn zeer trots om een zangeres van wereldfaam te mogen ontvangen in ons wijktheater ZZuit!

Klik op onderstaande foto's voor een voorproefje....

 albumcovermonique moniqueklemann

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle