vrijdag 09 december 2022
Cello-muziek van Bach

Cello-muziek van Bach

Hanneke Rouw

20:15 uur
12,50

De jonge, talentvolle celliste Hanneke Rouw speelt suites van Bach die worden gerekend tot de mooiste composities voor cello ooit gemaakt.

Klassieke muziek: voor wie er al van houdt, en voor wie er kennis mee wil maken…

De jonge, talentvolle celliste Hanneke Rouw zal deze avond de cello suites van Bach voor u spelen. De sfeer van de muziek is aan te duiden als intiem en emotioneel. Veel vooraanstaande cellisten hebben de werken uitgevoerd, ieder met een eigen interpretatie. Daar heeft Bach ook ruimte voor gegeven, en dat maakt iedere uitvoering bijzonder. Hanneke zal haar eigen interpretatie brengen, op een prachtige antieke cello met een fluwelen geluid.

Over de artiest

Hanneke Rouw is een geboren Zwolse, en woont nu weer in Zwolle-Zuid. Zij is op acht- jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Hanneke volgde lessen bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In dat jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours, een competitie voor jong klassiek talent in Nederland.

Hanneke begon haar opleiding in Zwolle en Wageningen, en studeerde af in België. Zij heeft al veel optredens gedaan in Nederland, zowel als soliste als samen met andere musici. Vanwege corona lag haar tournee echter een tijd stil, maar zij vervolgt die nu weer in Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. Hanneke bespeelt een Duitse cello uit het begin van de 20e eeuw. Deze cello heeft ze kunnen aanschaffen met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Voor een impressie: https://www.hannekerouw.com

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle