vrijdag 08 april 2022
2022-04-08 || Bullhorn

Bullhorn

Wouter Planteijdt

20:15 uur
15,00

Wouter Planteijdt brengt Americana, country, roots en blues. Fijne muziek met de gitaar in de hoofdrol, prachtige solo's en mooie teksten.

Over de artiesten

Wouter Planteijdt is een veelzijdig vakman: gitarist/zanger/songwriter/producer/geluidstechnicus. Ook wordt hij veelvuldig gevraagd als producer. Hij is o.a. bekend van Sjako! In deze Haarlemse rockband speelt Wouter al bijna 40 jaar. Verder begeleidde hij bekende artiesten als Sanne Wallis de Vries en Paul de Munnik. En hij trad op met Jeroen van Merwijk en Maarten van Roozendaal. Je kan wel zeggen dat hij zijn sporen in de muziekwereld heeft verdiend. 

Vanaf 2019 wilde Wouter ook wel eens uit een ander vaatje tappen door zelf op de voorgrond  te treden. Drummer Mischa Porte en contrabassist Gerco Aerts stapten met hem mee om ritme te geven aan zijn riffs. De band bracht twee cd's uit: Bullhorn in 2019, en heel recent Bullhorn II (maart 2022) Hierop voornamelijk eigen nummers en een enkele cover van b.v. Bob Dylan.

ZZUit is er vroeg bij

Wouter Planteijdt en band waren al eerder geprogrammeerd bij ZZUit, maar dat optreden moest vanwege corona worden geannuleerd. Door dat uitstel is ZZUit er nu vroeg bij om het publiek de nieuwste nummers te laten horen. 

Quotes van andere artiesten

Sanne Wallis de Vries: "De beste gitarist van Nederland en een unieke verhalenverteller. Gaat dat zien!''

Paul de Munnik: “Ik heb een seizoen met Wouter mogen touren voor mijn voorstelling ‘Goed Jaar’, maar dan zat ik steeds hinderlijk door hem heen te praten en te zingen, dus nu kan ik niet wachten dit ongrijpbare theatraal-muzikale fenomeen eens een avond lang aan het woord te horen!” 

Viggo Waas: “Ik speelde samen met Wouter, ik sprak en hij speelde gitaar. Mensen keken langs me en ik dacht waar kijken ze naar? Naar Wouter! Dus ging ik nog iets harder praten. Maar de mensen keken nog steeds langs me en ik dacht naar wie luisteren ze? Het was Wouter! Daarom speel ik nooit meer met Wouter.” 

Youtube kanaal van Wouter Planteijdt

Spotify playlist

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle
Route en contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We sturen je voor elk evenement van de agenda eenmalig een e-mail.

SIO zaalverhuur Zwolle